Kronometri Online ⏱️

Milisekonda Milisekonda
Numri i Xhiros Koha e Xhiros Koha Totale

Çfarë Është Kronometri?

Kronometri, ose matësi i kohws është një matës i saktë që mat sasinë e kohës ndërmjet aktivizimit dhe çaktivizimit të tij.

Kur Është Shpikur Kronometri?

Megjithëse mendohet se pajisja e parë që sot njihet si kronografi, është shpikur nga Zhan-Mua Puze në vitin 1776, të dhënat zyrtare tregojnë se kronografi i është paraqitur për herë të parë mbretit francez Luis-Filip, në vitin 1821 nga Nikolas Matjë Riusek për t'u përdorur në një garë kuajsh. Kronometri i parë modern u prodhua në vitin 1869 nga orëbërësi i famshëm zviceran, Tag Huer.

Si Përdoret Kronometri?

Kronometri fillon të regjistrojë kohën kur shtypet butoni i fillimit. Pasi të përfundojë procesi i matjes, shtypet butoni i ndalimit dhe ruhet koha e pwrfunduar. Më pas, njehsori i kronometrit mund të rivendoset, duke shtypur butonin e rivendosjes.

Ku Përdoret Kronometri?

Kronometrat përdoren shpesh në një sërë aktivitetesh sportive, duke përfshirë vrapin, çiklizmin apo notin. Megjithatë, përdorimi i kronometrave nuk limitohet me aktivitetet sportive. Ekzistojnë shumë detyra të tjera që kanë nevojë të gjurmohen dhe kronometri mund të sigurojë informacione të tilla si koha e ndarjes, ose e xhiros duke ndihmuar në përcaktimin e cilësisë së performancës.

Cili Është Ndryshimi Ndërmjet Një Kronometri dhe Një Kohëmatësi?

Kronometri përdoret për të matur ose llogaritur kohën e përfunduar gjatë çdo aktiviteti, siç është gara, ndërsa kohëmatësi është një pajisje që funksionon për një periudhë të caktuar kohe dhe ndalon së numëruari në fund të asaj kohe. Për ta përmbledhur, një kohëmatës mund të përkufizohet si një matës kohe nga fundi në fillim, ndërsa kronometri si një matës kohe nga fillimi, në fund.

Ku Gjendet Kronometri në Kompjuter?

Me Kronometrin Online, ju mund të përdorni kronometrin pavarësisht sistemit operativ. Dhe nëse përdorni Windows 10, pasi të keni shtypur "alarm" në "Start", ju mund të shtypni "Alarms & Clock (Ora)" dhe më pas të shkoni në tabelën "Stopwatch" në dritaren që shfaqet në vijim.

Çfarë Është Kronometri Online?

Kronometri online është një matws kohe online, i thjeshtë në përdorim, që ju lejon të ndizni një kronometër për të gjurmuar kohën në orë, minuta dhe milisekonda.

Si Përdoret Kronometri Online?

Në mënyrë që të përdorni Kronometrin Online, së pari duhet të shtypni butonin "Fillo". Ju mund të regjistroni kohën e përfunduar duke shtypur butonin "Ndalo" kur të përfundojë procesi që dëshironi të matni ose mund të regjistroni kohët e xhiros pa rivendosur kohën e përfunduar duke shtypur butonin "Xhiro".